Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
subota, listopad 13, 2007
Sanjala sam da šećem Istanbulom, po azijskoj strani, i sa strepnjom i iščekivanjem čekam bus do starog, evropskog dijela grada, pa da krenem šetati Sultanahmetom, oko Aje Sofije i Plave džamije. Nosila sam roza tuniku iz Tunisa, i turkinjica me neka u prolazu pozdravila i priupitala gdje sam to kupila, kako je baš lijepa. Naravno, čavrljala sam na turskom bez problema, riječi su same tekle tako prirodno i lako...vrijeme je da se vratim tamo.
A možda je zbog ogromne doze turske muzike ovih dana, tko će ga znati, pa eto nuspojava.

Svejedno, vjerujem da me život nije slučajno odveo na Orijent. Vuče me, i osjećam taj grad u sebi, koprca se i ne da mi mira, makar već četiri godine nisam bila tamo. Mora da se i dosta promijenio. Ali njegova duša, uf...kako sam se pronašla tamo! Idealna doza melankolije, mirisa, ritmova pa i spokoja u cijeloj toj gunguli. A tek Bospor i šetnja uz njegove vode, pa vožnja starim trajektima na kojima osjetiš slani vjetar u lice, dok galebovi oblijeću, a minareti u daljini se smiješe...

Tko ga jednom osjeti, ne ostane isti.


                                                                    photo by Ara Güler
ludabluna @ 14:09 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.