Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
četvrtak, kolovoz 28, 2008
Moj tata Svemir je pomorac. I to ne bilo kakav, vec kapetan duge plovidbe. Vec 38 godina plovi svim morima svijeta i vozi velike teretne brodove, najcesce krcaju voce. I sa svakog putovanja donese neku sitnicu, tako da mu je stancic postao pravi mali pomorski muzej. Sve je puno brodova, jedrenjaka, fotografija brodova na kojima je plovio, predmeta od mesinga (to mu je strast)...a ovo ljeto je donio jedno veliko mesingano zvono, koje smo objesili u blagovaoni, ispod police sa brodovima. To zvoni kao u crkvi, i pao je dogovor da onaj koji prvi ustane, zvoni da probudi onog drugog. A zbilja je glasno i nema sanse ostati spavati kad pocne zvoniti Zdravomarijo.

U dnevnom boravku na policama uz razne modele i fotografije brodova nalazi se i zbirka sova, posto nasa obitelj vuce korijene sa otoka Solte, iz Gornjeg Sela, a sova je simbol toga otoka. Ima oko 16 raznih sovica koje nas gledaju sa police i cuvaju. Ovdje su samo neke od njih. Inace je sova simbol mudrosti, vuce simboliku jos od anticke Grcke gdje je pratila bozicu Atenu.
Bas mi je drago doci ovdje i zivjeti u tom prostoru koji je toliko povezan s morem. A zivi dokaz mojih dalmatinskih gena je fjaka koja me obuzme poslije dobrog rucka. E, tu sam 100% dalmatinka.


ludabluna @ 12:37 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.