Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
četvrtak, kolovoz 13, 2009
Idu mi na jetra pretenciozni mediokriteti s prevelikim egom. Gdje je nestao pojam kvalitete, kojega čovjek prepoznaje čim se stopi s njom i osjeti djelo koje čita/gleda? Zašto me odasvud zaskaču banalnost i priprostost koji se nastoje profurati pod krinkom umjetnosti? Zar je svako ukoričeno palamuđenje pjesničko/prozno djelo? Je li komad gluposti koje se uokviri i okači na zid samim time postalo umjetničko djelo?
Molim Vas, nemojte me jebat. Danas svaka šuša može izdati knjigu ako ima imalo početnog kapitala. Bilo tko se može prosrati na platno i to uokviriti, pa nazvati to umjetnošću. Skinite mi se s one stvari, lijepo vas molim. Glupost je glupost, i veliki ego je veliki ego, pa u koji god celofan to umatali.
Čitala sam  puno brutalnijih i iskrenijih riječi iz pera jedne srednjoškolke, te gledala britka i zanimljiva umjetnička djela koja nemaju pretencioznost predstavljanja pedigrea autora i isfuravanja na art. Nije im to potrebno jer art iz njih zrači tako bjelodano, pa im nije potrebno napumpavanje i kreiranje konteksta da bi ih se razumjelo i na taj način kao art vrednovalo.
Ljudi dragi, kreacija govori sama za sebe. Stvarno ju nije teško prepoznati ako je čovjek imalo senzibilan, načitan i donekle obrazovan. Nemojte mi prodavati muda pod bubrege jer to kod mene stvarno nema prolaz.

Čitajte, razvijajte svoj senzibilitet, gledajte, razmišljajte, i kaj je najbitnije, imajte kaj za reći. Ne palamudite u prazno o pizdarijama. Možda ćete onda shvatiti da još uvijek imate puno toga za naučiti, te da niste gotova priča. A s tom činjenicom dolazi i doza skromnosti, koja vam očito fali, uz spoznaju da ima i boljih i talentiranijih od vas, ma koliko god vas to smetalo (učite se od snp i Madeleine).

Napisana knjiga ne čini pisca. Niti pedigre umjetnika.

ludabluna @ 23:35 |Komentiraj | Komentari: 49 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.