Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
četvrtak, prosinac 20, 2007
Upravo sam shvatila kako u meni čuči pravi mali tiranin. Kako mi je lako osuditi nekoga i prekrižiti radi nekih gluposti koje je činio- drogiranja recimo. Ne pada mi na kraj pameti družiti se s ikim tko ima posla s drogama, čak s prezirom gledam na ljude koji posižu za time. Uz sve današnje dostupne informacije, konzumirati opijate- pa to samo idioti rade! A meni je ispod časti prebivati u društvu s takvima. Fino vam je? Pa što si ne kupite čokoladu? Ona je isto fina.

Ni na kraj pameti mi nije da pokušam shvatiti kako netko ni ne zna za drugačiji bijeg od vlastitih sranja. I da je možda takva osoba duboko nesretna, da možda i vapi za pomoći. A ja ih sve samo tako lako odrežem i diskvalificiram.

S druge strane, previše sam mekana prema nekim ljudima koji to ne zavrijeđuju, prema onima koji svojom arogancijom i bahatošću ne zaslužuju niti sekunde mojeg vremena, a ja svejedno i dalje s njima razmjenjujem riječi i rečenice. Kao, ma nije on baš toliko loš, pa ima i svojih svjetlijih strana...dok me on koristi kao ogledalo da se ogleda u boljem svjetlu te si dodatno još malo napumpa ionako preogromni ego. Naivna? Željna pažnje? Hodam li okolo s transparentom na kojemu gadovima poručujem "Voli me, voli me!"? Zašto biram takva ogledala?
Bojim se da ću otkliziti u patologiju uz takve načine, ako već nisam.
A ne želim si u život privlačiti takve energije i osobe.

Vrijeme je za promjene.
ludabluna @ 07:55 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.