Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
nedjelja, svibanj 8, 2011
Recimo da sam polovicu života odgulila. Ovaj tjedan navrših 35. Nisam više rosni cvjetić, no barem sam došla k pameti po nekim pitanjima. Iako, uspoređujući se sa nešto starijom generacijom, hvata me depra i osjećaj promašenosti pošto recimo nemam ništa svojega. Doslovno, osim svoje biblioteke, nešto odjeće i nekoliko para cipela. Njente auto, njente vlastiti stambeni kvadrati, njente vesela dječica oko skuta- još uvijek živim kao što sam živjela i prije deset godina. Doduše, život me blagoslovio s predivnim budućim, nu nas lijevo u galeriji, ali trenutno nismo u mogućnosti započeti zajednički život, a kamoli napraviti bebača kojega oboje želimo- bilo zbog materijalnih pitanja, bilo zbog moje trenutne terapije (oni koji me prate prisjetit će se da sam već pisala o temi bolesti). Ukoliko to uspijemo izvesti u narednih četiri godine, to će biti jedan veliki životni uspjeh, možda i najveći.

I kaj sad? Niš, gurati i snalaziti se dalje, slati mailove i nuditi se kao turistički vodič, prevoditeljica; bilo što vezano za struku turkologa. Ionako sam se pomirila s time da mi povijest umjetnosti koju sam toliko voljela neće dati kruh u ruke, pošto su svi natječaji uglavnom namješteni, pa ne dobivam čak niti odbijenice iz uglednih institucija u koje šaljem cv i diplomu. Jebiga. Zato i radim samo kratkoročne planove. Od danas do sutra. Uhvatiti malo radosti dok imam prilike i razloga za nju, i pičiti dalje. Svejedno mislim da su moji starci imali bolje uvjete za 'normalan' život dok su bili u mojim godinama, ustvari već su i ranije riješili ta osnovna životna pitanja. U šugavom vremenu živim. Shit.

A da otvorim tarot liniju? :D

ludabluna @ 12:28 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.