Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
subota, siječanj 5, 2008
I što mislite, koliko se mi ustvari poznajemo ovdje? Čitajući se međusobno, svakodnevno, mjesecima.
Već automatski svaki put kad se ulogiram idem vidjeti svoje omiljene blogere, pa makar i ništa ne napisali. Čisto da vidim kaj se događa u komentarima, gdje bude poprilično veselo.
Kaj smo si mi, koji se svaki dan virimo? Koliko dobro ustvari možemo upoznati jedni druge samo putem virtuale?
Živimo li u iluziji bliskosti? Koliko je realna slika koju drugi imaju o nama?

Ustvari, koliko pažnje vi pridajete svemu ovome? Samo zezancija, ventil za kreativu? Razbibriga za večernje sate? Ili ste tu pljunuli ogroman dio svoje duše i rasprostrli karakter, krvožilni i živčani sustav drugim voajerima na analizu?
Jeste li zabrazdili, navukli se? Net addicts?

Meni se uvuklo pod kožu, makar mislim da ne dajem sebe koliko bih možda i mogla. Ustvari izbjegavam pisati o stvarima koje me muče i ne čeprkam baš puno po sebi, vjerojatno zato jer se bojim onoga što bi tu sve moglo isplivati. Ionako živim s time svakodnevno, pa si virtualiju priuštim kao dobar bijeg od svega toga. Moja mala oaza.

Pa me zbunjuje gledajući svo ovo prepucavanje, vrijeđanje, mržnjice, ogovaranje, klanovi što se stvaraju i žive isključivo u virtuali. Blesavo, besmisleno, glupavo, na razini srednjoškolskih prepucavanja. Bezveze.
A neki jednostavno uživaju plivajući u svemu tome, i još ispadaju pametni i elokventni razrađujući vlastite stilske vježbe na uvredama koje serviraju drugima. I to odrasli, "zreli" ljudi. Baš teatar apsurda. Iluzorno i smiješno. A žalosno, ustvari.
No, svega ima. Kao i u reali.

Dobra škola za učenje o ljudima, njihovim karakterima i reakcijama, onoliko koliko je to moguće pravilno iščitati iz ovog medija.
ludabluna @ 01:59 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.