Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
srijeda, srpanj 16, 2008
Pozdravljam vas uz ritmove Kube. Naletjela sam srećom na Grammyjem nagrađeni album Rya Coodera i kubanskog gitariste i glazbenika Manuela Galbana "Mambo Sinuendo", pa ću vam sviruckati malo ovih dana. Skroz me vuče na pedesete, moju ljubav oldtimere, i moram priznati da mi je baš savršeno sjelo. Poklopilo se s mojim ritmom.

A i moj ritam se mijenja. Vječna spavalica se počela ranije buditi i uživati u miru i svježini jutara, dok svi još dremuckaju i hrču. I skroz mi paše jednostavno polagano ispijanje kave, uz osjećaj da ne moram nikuda žuriti. Bez strke i panike, lagano i smooth. Baš kao gitara Manuela Galbana.

Prekjučer sam se nakratko uspjela podružiti s dragim prijateljima sa Islanda koji su na proputovanju za Pag, gdje ljetuju. Hrvatsko- islandska ljubav Ivice i Brynhildur urodila je Gabriellom (8) i malim Ivanom (4). Klinci jednostavno uživaju nositi dresove hrvatske reprezentacije na crveno-bijele kockice, Gabriella priča islandski, engleski i hrvatski. I kaže da joj je Hrvatska super, bolja i draža nego Island. Obožava bakinu kuhinju, a zaljubila se i u moje male kućne zvijeri koje je hranila keksićima Whiskasa. Odmah smo se sprijateljile, bila je to ljubav na prvi pogled. Oduševila me mala vikingica svojim veseljem i energijom, i velikim nebesko plavim očima koje se smiju ispod pramenova plave kose. Prekrasno malo biće, sklono zafrkanciji. Šteta što se nismo imali prilike više družiti.

Danas počinjem čitati "Snijeg" Orhana Pamuka. Držite mi fige da me ovog ljeta pukne kreativa pa da sročim diplomski u roku od dva tjedna nakon iščitavanja i mozganja. Sva sreća da imam divnog mentora koji se veseli mojem radu i kreativnosti, pa mi je to dodatan poticaj da iskoristim sve svoje intelektualno emotivne kapacitete i dam se u pisanje do daske. Kako stvari stoje, bit će to analiza jednog još neprevedenog djela, dio prijevoda i komparativna analiza nekoliko motiva koji mu se provlače kroz više djela.

I tako...uživajte u danu!
ludabluna @ 07:33 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.