Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
subota, svibanj 26, 2007
Čeprkam jučer po pjesmama Mikea Oldfielda u nadi da ću pronaći onu pravu koja mi se uvukla u uho, kad me strefi uvod u jednu već skoro zaboravljenu. Začas se je otvorila ladica sjećanja unatoč debelom sloju prašine, pa me vratilo deset godina unatrag.
U doba kad sam voljela bezgranično, neprekidno i blistavo. Bez sumnje i nepokolebljivo, jednog plavog drskog koji mi je snimio kazetu i na nju izlio sve svoje impresije.

Mjesecima sam živjela od tih ritmova, upijala ih napamet i pretrnula svaki put kad bi ih čula na radiju. Kompenzacija za udaljenost od 800 km. Disala ih i pamtila poglede, dodir ruke, smijeh...i držalo me dugo, godinama. Kao da nikada neće prestati.

Ipak, vrijeme čini svoje. Pjesme se zaboravljaju, kao i sve ono što je moglo biti, a nije. Nema više ni te kazete, niti njega u mome životu. Ima klince s drugom.

Tragovi su nestali. Ali ostalo mi je sjećanje na tu euforiju, sjaj i praktički hodanje po oblacima na vrhovima prstiju. Osjećaj da sam zaista živjela.
Tako valjda možeš voljeti samo sa dvadesetinešto.

Ne vjerujem da će mi se ikada više taj intenzitet ponoviti. Život mi je polako skinuo ružičaste naočalice. I ljude gledam na drugačiji način, sa svim njihovim vrlinama i nesavršenostima, slojevitim karakterima i mijenama. Nisam niti ja više isto ono lepršavo djevojče koju je svašta fasciniralo.
I stvarno bi se čudo trebalo desiti da netko u meni ponovo potakne tu zanesenost. Sve mi se čini već viđeno.

Starim.
ludabluna @ 00:37 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.