Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
subota, siječanj 17, 2009
Prijatelj te poštuje. Tu je za tebe, iako ne fizički uvijek prisutan, uvijek znaš da možeš računati na njegovu toplinu. Prijatelj ti ne laže i ne skriva se, već ti kaže istinu u lice makar ona bila neugodna. Prijatelj te prihvaća onakvim kakav jesi, sa svim tvojim strahovima i ljutnjama i tugama. Jer, vrlo lako je biti dobar s nekim u radosti i zezanciji. Znaš da se na prijatelja možeš osloniti i da će biti uz tebe kad god budeš u potrebi. Ako i neće moći radi svojih problema, to će ti otvoreno objasniti. Prijatelj te neće ignorirati ni izbjegavati.

Osobe koje ti ulete u život samo kada to njima paše, i kada je sve super i divno i krasno, nisu istinski prijatelji. To su mali sebičnjaci koji traže razbijanje vlastitih dosada, pa se malo zabavljaju tvojim životom u međuvremenu. Čine to sve dok ne nađu novu zanimljiviju igračku jer se nemaju snage suočiti sa svojim prazninama.

Osobe koje se ne sjete nazvati i pitati kako si barem jednom godišnje više nisu prijatelji, ma koliko god imali lijepih zajedničkih trenutaka nekad davno u prošlosti. Vrijedi biti iskren i nazvati stvari pravim imenom. Nekad smo si bili dobri- više nismo. Prijateljstvo je trajna kategorija. "Prijateljstvo" nije. Danas sam na facebooku pobrisala desetak ljudi s liste prijatelja koji su me do prije tri godine zvali sestrom u Kristu, sa mnom molili i plakali, a nakon što sam promijenila denominaciju- ni traga ni glasa od ijednoga. Toliko o prijateljstvu i njegovoj dubini od društvanca iz udruge građana za promicanje kršćanskih vrijednosti.

Zato ovaj post posvećujem svim osobama koje su me iskreno i duboko dotakle svojim prisustvom i svakodnevnim druženjem na blogeru, a i šire. Puno mi značite i oplemenjujete me.
Vi znate koji ste.

Volim vas.
ludabluna @ 00:26 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.