Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
petak, listopad 19, 2007
Previše sam rastresena u zadnje vrijeme. U čavrljanjima, trivijalijama, svime nebitnome što mi odvlači pažnju od zavirivanja u sebe i smirivanja. A opet, uspijem li uhvatiti takav momenat mira, obuzme me nepodnošljivi osjećaj nelagode same pred sobom. Gotovo da se i ne usudim dublje zaviriti unutra, da ne otkrijem koliko toga ustvari ne štima, i kolike praznine tu još čuče u meni.

Daleko je, i nedostaje mi doživljaj bliskosti s Bogom. Potpuno sam ga zanemarila, pa čak kao i da se trudim ne misliti na njega, jer dobro znam da bi me ubrzo slijedilo preispitivanje vlastitog života, nekih postupaka i mojih načina u zadnje vrijeme. A to i nije baš najugodnije, jer shvatim koliko sam daleko od stanja Ljubavi. Koliko tu ima sitnih distanciranosti, krutosti, oštrine prema drugima...

Jadan Stvoritelj sa mnom takvom, prgavom i ponosnom.
Kako da ga krenem slaviti i obožavati kad se pitam treba li mu to uopće?
I molitve mi se čine besmislene, najobičnije žicanje- Bože, daj ovo, sredi ono...ne bih se na takav način odnosila ni prema roditelju, ni prema prijateljima, pa neću bogme ni prema Bogu. Shodno tome, ni ne molim se više.
Ne uklapam se ni u jednu kršćansku denominaciju, izluđuje me potcjenjivanje vlastitih sposobnosti zaključivanja i  već usađenih moralnih i općeljudskih osobina kod rimokatolika, a reformirana braća počesto odskližu u okrutan fanatizam od kojega mi se želudac okreće.
Uostalom, ne vidim smisla u tome da mi netko ide propovijedati neke životne istine i lekcije za koje ionako smatram da su razumljive same po sebi, i svaki ih čovjek otkrije u svome srcu ako se imalo pažljivije zagleda u vlastiti život i glas savjesti.
Ne'š ti otkrivanja tople vode.

Nema mi druge, nego i dalje kročiti sama, jer protiv sebe ne mogu, mogu se jedino prihvatiti takvom kakva jesam. Prgava punkerica u duši, koja ima problem s autoritetima i grozi se konformizma.
Tvrdoglava mazga koja tjera svoje. I ne da se ukalupiti po nečijim modelima, te smjestiti u tuđe kutije. Crna ovca, bijela vrana.

Nadam se da pri Svevišnjemu ima mjesta i za takve.


ludabluna @ 19:05 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.