Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
subota, prosinac 8, 2007
Zadnjih dana surfajući blogosferom nagledala sam se sudara mišljenja, kritika, razilaženja i urušavanja odnosa za koje sam vjerovala da su iskreni i prijateljski. Zbog čega? Zbog nesposobnosti prihvaćanja kritike ili zbog razloga upućivanja iste.
Nisam niti ja cijepljena od kritiziranja, naročito plitkosti, gluposti, prenemaganja, samoživosti i bahatosti koja postaje 'in'. Vizualna neobrazovanost i kič također ne prolaze kod mene, kao ni plitka patetika.
Neke stvari ne mogu progutati i jednostavno moram odreagirati.

Desilo mi se i pucanje prijateljstva radi toga. Čovjek jednostavno nije mogao podnijeti moje direktno mišljenje, našao se zatečen i uvrijeđen. Nadurio se, i to je bio kraj naše priče. Finito.

Vrijedi li uopće odnos između dvoje ljudi, koji ne može podnijeti dozu iskrenosti i zdravog kriticizma? Biste li se voljeli družiti s ljudima koji vam baš uvijek titraju perom po guzici?

Hvala lijepo, radije ću zadržati svoju slobodu izražavanja, te i dalje biti direktna.
Jer, kakvu težinu bi imala bilo kakva pohvala i slaganje ukoliko bi to bilo i bez trunke zdravog kriticizma? Biti dupelizac nekima možda paše (neki čak izgradiše karijeru na toj ulozi), meni se gadi takva prijetvornost. Smatram to običnim licemjerjem, jer će kritika kad-tad isplivati, najčešće kritiziranome daleko iza leđa.

No, svatko si bira društvo kakvo želi. Ne kaže se uzalud- s kim si, takav si.
Svakome po njegovoj volji.
ludabluna @ 12:24 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.