Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
ponedjeljak, prosinac 15, 2008Inspirativan primjer koliku moć imaju naše misli i osjećaji u kreiranju svijeta jest istraživanje koje je prije petnaestak godina u Japanu proveo Masaru Emoto, dublje se zagledavši u ono što najčešće uzimamo zdravo za gotovo - običnu vodu.

“Na samome početku života, dok smo u obliku fetusa, tijelo nam se sastoji od 99 posto vode. Kad se rodimo, imamo 90 posto vode, a umremo li u dubokoj starosti, tijelo će nam sadržavati oko 50 posto vode. Drugim riječima, tijekom najvećeg dijela svog života postojimo uglavnom u obliku vode," kaže Emoto.

Proučavajući ju, došao je zapanjujućih otkrića. Pojednostavljeno, njegov se eksperiment sastojao u tome da je identične uzorke vode u staklenim bocama izlagao različitim mislima, riječima, glazbi ili molitvama. Potom je vodu zamrzavao te mikroskopski promatrao kako se formiraju kristali. Sa suradnikom Kazuyom Ishibashijem uspio je 1994. snimiti prvu fotografiju vodenog kristala.

Pokazalo se da, ovisno o usmjeravanju određenih misli ili emocija prema vodi, voda različito "reagira" i na neki način mijenja svoju "ekspresiju".  

Voda koja je bila izložena pozitivnim mislima, riječima ili lijepoj glazbi stvara lijepe i složeno strukturirane kristale, oblika snježnih pahuljica. Takva voda ima jednaku strukturu kao i čista izvorska voda. I obrnuto, voda izložena negativnim riječima, emocijama i agresivnoj glazbi stvarala je nepotpune, asimetrične oblike tmurnih boja, poput zagađene vode.

Rezultate svojih istraživanja Emoto je objavio u nekoliko knjiga, a u hrvatskim knjižnicama i knjižarama možete naći dvije: Poruke skrivene u vodi te Istinska moć vode. Njegovo istraživanje i dobiveni rezultati, ma koliko bili osporavani od stroge znanstvene zajednice, pokazuju nešto izuzetno zanimljivo. Voda, kao dio fizičke stvarnosti, reagira na naše raspoloženje, misli i osjećaje!

Ako ono što mislimo i osjećamo može stvarati kristale u vodi, i ako imamo u vidu da većinu Zemlje i našeg tijela čini voda, ne možemo se ne zapitati - na što smo sve u mogućnosti utjecati samo promjenom u razmišljanju, samo pozitivnim stavom i emocijama?!

Zanimljivo je da je najpreciznije oblikovan i najljepši kristal nastao u vodi koja je bila izložena riječima "ljubav" i "zahvalnost". Voda nam možda zaista pokazuje kako bismo trebali živjeti.


 (preuzeto sa Via Positiva)


ludabluna @ 18:00 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.