Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
utorak, travanj 21, 2009
 Homer je jedan mačji penzić. Ima 17 godina, jedno zdravo oko, a prije dva mjeseca ostao je siroče bez mame. Sad je sam i nema se više s kime svađati i tući, ali ni sklupčati zajedno i zahrkati u duetu. Perlice nema već dva mjeseca, a on je za to vrijeme vidljivo smršavio. Pošto je već dugo kastriran, oduvijek je bio bucko, mrcina, a sad kad ga dragam po leđima, osjećam mu svaki pršljen na kičmi. Iskočila su mu ramena i kukići, sav se usukao. Brljavi po tanjuru otkako je sam. Nema više konkurencije koja bi mu polovicu pojela, pa je lijen i pola toga ostavi iz navike.

Izrazito je zahtjevan i traži pažnju. Jako je brbljav i non stop mrnjauče i priča. Stalno nešto traži i zahtijeva, šetnju po balkonu, još keksića, nošenje i maženje, ma samo da se s njim netko bavi. Ljubomorko je veliki, to sam shvatila otkako sam zajedno sa dragim već mjesec i pol- ne može nas smisliti kad se ljubimo. Ljubljenje, a da on nije uključen? Smrtna uvreda! Odmah protestiranje i ubacivanje između nas dvoje. Nevjerojatan je. Moj dragi ga zove- filistar.

Žao mi ga je kad ga ostavljam samoga jer nije na to naučen. Otkako zna za sebe, oduvijek je imao mamu, a jedno vrijeme i sestru. Možda je još uvijek depresivan i tuguje, pa zato baš ne jede kako treba. Bio je prilično preplašen kad se Perla razboljela i umrla. Pa neka mi onda netko kaže kako životinje nemaju dušu ili kako ne znaju što se događa ili ne osjećaju...takvima odmah vritanjak po kratkom postupku.

Danas sam mu prvi put kupila Whiskas Supreme vrećice, koje je na moje veliko iznenađenje smazao u roku odmah. Moram ga udebljati malo, i oporaviti. Bojim se da ne ostanem i bez njega, već je zaista star.
Ponekad je čak i cendrav. Zanimljivo je kako se životinjama karakter mijenja s godinama. Kako god, volim to svoje staro gunđalo. Volim leći na krevet, pa mi se on smjesti na prsa kao sfinga, te mi šapicama dotakne lice. To je naš intimni trenutak i izraz prisnosti. Svaka mačka ima neke svoje fore, a ta je njegova.
 

Ja i filistar jučer ujutro...lijeni polusneni
ludabluna @ 23:20 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.