Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
petak, rujan 5, 2008
Eto, prođe i vrijeme plandovanja, ustvari vrijeme mira i posvećivanja samoj sebi, vrijeme sjedinjenja sa prirodom i njenim elementima, vjetrom, morem, suncem, brzinom, snagom...moj bicikl me odlično služio po otočkim uzbrdicama i nizbrdicama, moje mjesto pod suncem na mojoj omiljenoj stijeni me je čekalo.
Vidjela sam sve drage ljude koji su mi bitni, i interesantno mi je bilo poviriti u njihove živote nakon vremenske distance i nakon desetak godina poznanstva. Neki su zreliji, kreativniji, neki pak imaju prekrasnu djecu, a nekima vrijeme stoji i ne mijenjaju se uopće. I sve navedeno dolazi u različitim kombinacijama.
Bilo je i dobre muzike, a zahvaljujući dobroj volji DJ Zoxa koji mi je nakrcao mp3 zanimljivim ritmovima ovih dana ću vam i svirati lagano, orijentalno. In the mood.

Ustvari kad se sjetim sebe prije deset godina, čini mi se kao da sam bila druga osoba, ali ipak vidim koliko sam u nekim bitnim stvarima ostala vjerna sebi- prepoznavajući kvalitetu u drugim ljudima kojima sam dopustila da mi se približe i postanu prijatelji.

A i o samom smislu prijateljstva sam razmišljala ovih dana. Nije lako ni jednostavno sa mnom, komplicirana sam osoba. Tražim puno i ne volim površne i plitke odnose. Imam pravo puno tražiti jer sam svjesna da isto tako mogu puno i pružiti.
Najlakše je nekoga prihvatiti samo lepršavo i bez povirivanja u cjelokupnost osobe, uglavnom se voli gledati samo light strana. Što onda kad je Bluna u banani? Kad je tužna, kad nestane humor, kad se osjeti težina, kad provire osobni demoni u obliku straha, nesigurnosti, ljutnje? O nedajbože da se naljutim, svi bježe kao gromom udareni... Da, najlakše je tada okrenuti glavu i reći- ne, ovo ne prihvaćam, preteško je. E, pa dragi moji, kod mene vam vrijedi ona stara "i u dobru i u zlu". Ne samo kod ljubavnih veza već i kod prijateljstava, i uopće u međuljudskim odnosima.

Ako jesmo, onda jesmo do kraja. Ili nismo uopće.
Tko ne može podnijeti moje ponore, ne zaslužuje ni moj osmijeh. Sve ostalo je površno i banalno.
ludabluna @ 07:02 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.