Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
ponedjeljak, prosinac 10, 2007
Danas sam kod ujaka na selu dohvatila daljinski od satelitske i krenula sa cerekom nestašnog djeteta vrtiti programe u nadi da ću naći nešto zanimljivo, ili barem na turskome. I tako naletim na GODtelevision, blenem i ne mogu vjerovati. Liku nije dovoljno što je vladar svemira, već ima i vlastitu tv-postaju.

Dakle, na programu je bila uvertira u nekakav kršćanski rock-koncert, u publici tinejdžerska ekipa koja izgleda porilično alternativno (!), a na pozornici ih zagrijava propovjednik, suhonjavi britanac u smiješnoj kaki jaknici iz osamdesetih, koji izgleda kao da se upravo vratio sa svoje šihte iz tvornice. Mlađarija ga gleda zacakljenih očiju, klimaju glavom i sve upijaju.
Ono što mi je zapelo za oko je bila njegova hektičnost, iz očiju mu je zračila rastrzanost i grč, šetkao je tako po pozornici lamačući rukama da ispadne što uvjerljiviji i dramatičniji, pričao je o stvarima o kojima propovjednici i inače pričaju, ali na jedan takav odbojan način da sam zinula. Iz znatiželje sam gledala još malo i pokušala zamisliti da ne razumijem jezik kojim govori, te da nemam pojma o čemu je ovdje riječ.

Gledajući njegovu gestikulaciju, način kretanja, ukočeni i hladan izraz lica, oči pune srdžbe i pravedničkog gnjeva- mogla sam zaključiti da je ovdje riječ o nekom žestokom govoru mržnje. Poput jednoga od onih koje su držali nacisti, a dovoljno se je sjetiti i atmosfere ranih devedesetih. I sve mi je muka bilo u želucu. Jer takav lik nekim mladim ljudima šalje sliku o Bogu i njegovim osobinama, načinima i ljubavi. Strašno i žalosno.
Po tom nastupu čovjek bi rekao da je takav Bog neki neurotični autokrat, despot koji gazi ljude poput bubica i uživa u hrskavom zvuku pod svojim stopalima. Hvala lijepo, ali ne hvala.

A koliko tek takvih svojih advokata ima?
ludabluna @ 00:37 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.