Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog
utorak, prosinac 16, 2008
Dugo već kuham ovaj post i nikako da ga skuham. Prvenstveno zato jer sam prilično neiskusna, što se praktičnih stvari tiče, nisam dublje ulazila u istočnjačke mantre i meditacije, a kopka me nešto. Jučerašnji tekst o kreaciji materije iz raznih oblika energije me baš fino pogurnuo. Pa eto, nabacit ću ponešto i otvoriti pitanja, a vi dragi moji duhovnjaci ponudite mi odgovore iz vlastitog iskustva.

"U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. Ona bijaše u početku u Boga. Sve postade po njoj".


Što je Riječ? Zvuk? Vibracija koja kreira materiju? Sve postade po njoj.
Je li materija odvojiva od vibracije, očitovanja energije, ili je to Jedno?

Ne znam da li znate za jedan eksperiment iz fizike koji proučava vezu između zvuka, materije i fizikalne stvarnosti. Radio ga je gospodin Chladni, otac moderne akustike, 1787. godine. Čak i davno prije otkrića kvantne mehanike smatralo se da svijet prožimaju valovi, te se pokušavalo te valove i prikazati vidljivima. Chladniju je koristeći vrlo jednostavnu aparaturu to i pošlo za rukom, eksperimentalno pokazavši da tanke ploče i membrane rezoniraju na određenim "modovima" titranja. Da pojednostavim- na metalnu ploču se nasipa pijesak koji, dok ploča titra pod određenom frekvencijom zvuka, stvara zanimljive slike isprepletenih linija:

 

A ovako to izgleda u praksi (stišajte zvučnike ukoliko vam zvuk postane iritantan):Zanimljivo, zar ne? Pa sad se ja pitam, kako li svatko od nas vibrira, na kojoj smo frekvenciji kao individue, i kao kolektiv, globalno gledajući. Često se koristi izraz "nismo na istoj valnoj duljini" za nekoga tko nam baš nije najnaj po stavovima, mišljenjima, pogledu na svijet. E, pa to je doslovno tako.

Sad se vraćam na one ključne pojmove iz prethodnog članka,  Zahvalnost i Ljubav- pa hajdemo malo poraditi na tome, bez obzira na to kojoj vjerskoj zajednici pripadamo, i kakvog se svjetonazora držimo. Ja ću prva krenuti od sebe. Neću više pizditi na blogeru i šokiravati ljude svojim tekstovima oko 2.15 ujutro.  

Molila bih moje drage duhovnjake da mi se nadovežu sa svojim iskustvima po pitanju vibracije/kreacije/materije, naročito one koji su na ti s meditacijama i radom s mantrama. Jako sam znatiželjna. Dajte malo...koje mantre ste koristili, koju razliku primjećujete za vrijeme meditacije i poslije meditacije, po čemu vas to čini kvalitetnijim osobama?
Rado bih čula svjetlotamu, borajskog, anandu, budu, tantru ako kojim čudom navrati, i amata.

Pusa svima, koliko vas ima i laku noć!
ludabluna @ 12:04 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.