Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog - lipanj 2011
srijeda, lipanj 15, 2011
....

ludabluna @ 18:55 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
petak, lipanj 10, 2011
U iščekivanju dragih mi Australaca, sestrične i muža joj, koji stižu oko 23h, uživam još malo u miru i tišini. Dobro, ne baš tišini. Procurio je dosad neobjavljen Bowiev album "Toy" iz 2001. pa malo guštam. Lončina pileće juhe za iscrpljene putnike je na štednjaku, kauč je razvučen, ja se selim na neko vrijeme na madrac na podu jer ne mogu dopustiti gospođi majci da sa sjebanim koljenima leži tako nisko, pa joj prepuštam svoj ekskluzivni handmade krevet. Ako bude hrkala, začepit ću joj nos.

Uplatiše mi buybookovci trećinu honorara nakon maila kojeg im je uputio moj profesor, moleći ih da me isplate. Žalosno je da mi mentor treba urgirati da bi me se poslodavci sjetili. Zato ga vodim na kavu i kolače drugi tjedan. I bogme ću ga ispitati sve detalje o ugovorima koje on sklapa, kako, koji postotak unaprijed, i ponudit ću se za suradnika na daljnjim projektima prevođenja.

Da, i bliži se srpanj. Veselim se moru i mojoj Korčuli. Svaki put nova, svaki put drugačija...i vidjeti opet familiju i frendice s kojima se preko godine samo na fb tipkam. Jedna od njih je rodila curicu, svoje prvo dijete baš na moj rođendan. Bit će to zanimljiv susret i šetnja uz kolica, već dogovorena.

A ja, to jest mi...imamo još vremena, ne žuri nam se. Čekamo izlazak iz recesije i eventualni ulazak u EU. Stvarno, ako ovaj idiotski narod na referendumu izglasa NE, pakiram kofere bespovratno, skupa sa dragim i odlazimo u najdalji kutak planete, što dalje od ovog gliba i močvare. Da se uvalimo kod moje Aussie za početak? Baš ću je priupitati ovih dana kaj misli o tome. Za svaki slučaj. Možda za par godina budete tu čitali kako šizim jer se Australci voze kao stoka u javnom gradskom prijevozu i ne tuširaju se, hahaha...ma šalim se, ne može biti gore nego što je ovdje. I sigurno nemaju tako psihopatski nastrojene šofere koji se deru na putnike. To je ipak zaprešićki ekskluzivitet. Neprocjenjivo.

Aj živili!

ludabluna @ 21:08 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.