Jalaluddin Rumi
Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.
.
Blog - siječanj 2010
nedjelja, siječanj 31, 2010
Za one koji ne znaju, imam moreplovca, kapetana u familiji. Užoj. Ćale tuče mora i oceane već 40 godina, a prošlog petka je uplovio i u splitsku sjevernu luku iskrcati Chiquita banane koje je ukrcao u Ecuadoru. Šteta bi bila da propustim susret pošto se viđamo najviše dvaput godišnje, pa sam skoknula do grada pod Marjanom, pila Porto u kapetanskoj kabini, njuškala po brodskoj kuhinji, navečer spavala u kapetanovom krevetu a ujutro pila kavu na komandnom mostu- ćale je zakon, ustupio mi je carski ležaj u spavaćoj dok se on uvalio na kauč u dnevnom boravku kabine. No, prije večere smo se sa rođakom zaletili do Klisa i kod "Hajduka" kupili par kila mlade janjetine, tople, meke kao putar...pa napravili pravo familijarno okupljanje i veselicu. Ne skreće kapetan Svemir svaki dan u Jadran, tek možda jednom u deset godina...i to se treba dostojno obilježiti.
U subotu smo se na brzinu pozdravili, jer tekle su pripreme za isplovljavanje koje je bilo točno u podne...i ode Autumn Wave za Grčku. Istoga dana prolazili su kroz korčulanski kanal...brodskom sirenom pozdravljali svoje doma i cijeli grad. Na obali se mahalo, palile su se baklje, crkvice zvonile na pozdrav pomorcima...ploviti se mora.

Ćale, mirno ti more!


Autumn Wave u Sjevernoj luci


Capt na dužnosti


S motorolom u ruci, sve je pod kontrolom


S komandnog mosta


Komandni most


Dimnjak


Vađenje paleta Chiquita


U slučaju da ste se ikad upitali kako banane putuju do Konzuma


Luka u suton


Ujutro, iz spavaće kabine


Tko još ujutro ide raditi sa ovakvim osmijehom?


Ćale i potomstvo


Ukrcavanje praznih kontejnera ujutro pred isplovljavanje


Pred odlazak


Isplovljavanje iz Sjeverne luke


Umjetnost zdravog đira- fjaka na rivi prije busa za sniježni Zagreb


Pozdrav Splitu, Luci, Lucinoj mami, tati i Mari! Volim vas!
ludabluna @ 02:14 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 24, 2010


ludabluna @ 12:53 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
petak, siječanj 15, 2010
Puno topline si mi donio u život. Toliko ljubavi od jednog muškarca dosad još nisam doživjela. Potpuno predavanje, bez zadrške, kompleksa ili straha od tako mladog stvorenja koje je izuzetno zrelo za svoje godine, da me to naprosto fascinira. Baš sam ponosna što te poznam i što si me smatrao vrijednom zauzeti tako važno mjesto u tvome životu. I svaki put me zaprepastiš izrazima ljubavi da zastanem i shvatim kako bih ja mogla dati od sebe još više i potpunije...jer se uvijek može biti još prisniji, topliji, nježniji, bliskiji.
I to učim od tebe, pile moje, kako se osloboditi i prepustiti. Shvatila sam da sam imala blokade za koje nisam ni znala. Sve si ih porušio, a da toga vjerojatno nisi bio ni svjestan. I tako se učim uz tebe, svaki dan....konačno shvaćajući kako je to zaista voljeti i biti voljen, kakva je to sila koja transformira život te mi donosi mir i radost u srce.
Poseban si. Uzor si mi u svojoj beskompromisnosti i hrabrosti, baš si Čovjek. I osjećam se blagoslovljeno. Jer znam, jedan si od onih ljudi koji mi dotaknu život, i promijene ga. Da, moguće je. :)

Hvala ti, ljubavi. Volim te!

Ponyo

 
ludabluna @ 00:05 |Isključeno | Komentari: 0
srijeda, siječanj 13, 2010
Jednoga dana kad odemo, za nama će ostati trag u srcima drugih. Kakav, to mi odlučujemo za našega života. Neke dotaknemo, nekima se urežemo pa ostavimo rane, neke samo okrznemo a nekima smo prolaznici. Razmišljam o tome svaki put dok čistim mramorne ploče nad grobovima najbližih. Sve ih je više, a prošla godina donijela mi je tri tužna rastanka i ostavila tri praznine.
Zato držim na umu svijest o bitnim stvarima- toplina, ljubav, razumijevanje...prijateljstvo, zahvalnost, biti tu jedni za druge i kad je teško i u sretnim trenucima. Dijeliti sebe, čovjek nije otok. I poštovati granice svoje, ne dati ih gaziti ili omalovažavati. Biti istinit i vjeran sebi, slijediti intuiciju i savjest. I slušati svoje srce.

Nije tako teško, zar ne?
ludabluna @ 20:47 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.